latinica  ћирилица
28/10/2016 |  15:46 | Autor: RTRS

Vučić: Iskreno prijateljstvo Srbije prema Iranu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija osjeća iskreno prijateljstvo prema Iranu koji, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uvažava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

Vučić je u razgovoru sa odlazećim iranskim ambasadorom Madžidom Fahimom Purom izrazio nadu da će ekonomska saradnja, za koju postoje brojne mogućnosti i obostrani interes, doživjeti dalji uspon.

On je uputio poziv iranskim turistima da posjete Srbiju, podsjetivši na to da je na ovonedjeljnoj zajedničkoj sjednici Vlada Srbije i Slovenije dogovoren zajednički nastup na tržištu Irana.

Premijer Srbije je istakao da je predstavljanje Irana, kao počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu, izvanredan korak u približavanju dvije zemlje.

Fahim Pur rekao je da odlazi zadovoljan što su odnosi dvije zemlje ušli u novu fazu i što je bio svjedok napretka Srbije na mnogim poljima.

Iranski ambasador je naglasio da mudra politika premijera Vučića i Vlade Srbije omogućava napredak ne samo Srbije, nego i cijelog regiona.

On je prenio da postoji veliko interesovanje iranskih privrednika za poslovanje u Srbiji i izrazio zadovoljstvo zbog bliske saradnje Beograda i Teherana.

Izvor: SRNA