latinica  ћирилица
28/10/2016 |  18:24 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Govedarica brani načelnika koji je Arapima prodao zemlju na Trebeviću (VIDEO)

Nakon što je RTRS sinoć u Dnevniku i Pečatu objavio dokumenta iz RUGIP-a Republike Srpske o prodaji blizu 40 dunuma, u ratu odbranje zemlje na Trebeviću iznad Srajeva, za šta je odgovoran načelnik opštine Istočni Stari Grad - novizbrani predsjednik SDS-a Vukota Govedarica stao je u odbranu stranačkog kolege Boje Gašanovića.
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

Tvrdi da Gašanović nije prodao zemlju arapskom investitoru, već da je to rađeno u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić kaže da Govedarica, a i njegov prethodnik Mladen Bosić, namjerno izvrću činjenice i zbog lične finansijske koristi štite Boju Gašanovića, iako dokazi objavljeni na RTRS-u potvrđuju da je u zadnjih nekoliko godina u Istočnom Starom Gradu prodato blizu 300 dunuma opštinske zemlje, nerijetko arapskim investitorima.

Novoizabrani predsjednik SDS-a, iako je čest gost u Gradu Istočno Sarajevo, potpuno je neupućen ili se pravi da ne zna da je prodata zemlja i šuma na Zlatištu na teritoriji Istočnog Starog Grada, a ne Istočnog Novog Sarajeva.

- Koliko ja mogu da primijetim, načelnik Istočnog Novog Sarajevo je prodavao zemlju - tvrdi Govedarica.

U Istočnom Novom Sarajevu nije prodat ni centimetar, a u Istočnom Starom Gradu oko 300 dunuma opštinske zemlje uglavnom arapskom investitoru. Nije poznato za koliko para je načelnik Bojo Gašanović kupcima iz Sarajeva i Arapima prodao srpsku zemlju.

- Sigurno je SDS tim novcem finansiran u predizbornoj kampanji, a Vukota Govedarica je kao predsjednik dobio zadatak od starog predsjednika da prikriva da su ratni položaji u Istočnom Sarajevu prodati - kaže Ljubiša Ćosić, načelnik Istočnog Novog Sarajeva.

- Niko ne zna gdje su te pare, evo prodato je ovoj firmi, ali u Istočnom Starom Gradu ništa se ne vidi od tih slinih para koje su navodno došle na račun opštine - kaže Slavko Vasić, predsjednik SO Istočni Stari Grad (2004-2010).

Područje Zlatišta sa 36 dunuma zemlje i starom austrougarskom kulom od vitalnog je značaja za Istočno Sarajevo. Daleko od očiju javnosti kao vlasnik tih nekrentina u katastarske knjige Republike Srpske upisalo se preduzeće DOO Emirates, čiji je indirektni vlasnik arapski šeik Mohamed Alkasemi.

- Ovim se stanovništvo dovodi u situaciju da se iseli sa tog prostora - ističe Ćosić.

S obzirom na to čiji je kapital u sarajevskom preduzeću Emirates DOO teško je povjerovati da će na kupljenoj zemlji na Zlatištu biti sagrađen krst ili crkva ubijenim sarajevskim Srbima, kako je prije nekoliko godina namjeravano.