latinica  ћирилица
28/10/2016 |  18:28 ⇒ 18:29 | Autor: RTRS

U Kotoru i Budvi zaplijenjeni oružje i municija

Crnogorska policija zaplijenila je danas u Budvi i Kotoru šest komada vatrenog oružja i veliku količinu municije.
Budva (Foto: cdm.me) -
Budva (Foto: cdm.me)

Uprava policije Crne Gore saopštila je da su policijski službenici u ova dva grada pretresli kuće i stanove koje koristi pet lica.

"Tokom pretresa na lokacijama na području Kotora i Budve koje koristi D.Ć. /54/ iz Kotora pronađeni su četiri puške i dva pištolja, veća količina municije i drugi predmeti", navodi se u saopštenju.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su sa kolegama iz Herceg Novog pretresli stanove u mjestu Bratežići koje koriste D.Ć, S.Ć, Ž.Ć. i S.Ć. i stan koji koristi B.Ć. u mjestu Plagenti.

Pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi D.Ć. u mjestu Bratežići, u ilegalnom posjedu su pronađeni lovačka puška, pištolj, sporogoreći štapin za eksploziv, veća količina metaka i lovačkih patrona, kao i vojne maskirne pantalone, jakna, borbeni ranac i transportna vreća.

O pretresima i oduzetim predmetima upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a shodno nalogu tužioca biće preduzete dalje mjere.

Službenici Centra bezbjednosti Budva pretresli su stan D.Ć. u Budvi i pronašli tri lovačke puške, pištolj, veću količinu metaka i gumenu palicu.

Izvor: SRNA