latinica  ћирилица
30/10/2016 |  18:41 ⇒ 31/10/2016 | 09:29 | Autor: RTRS

Stefanović: Dio "zolje" sa ratišta iz Hrvatske, dvije bombe sa ratišta iz BiH (VIDEO)

"Čekamo rezultate DNK analize kako bi se utvrdilo da li to lice može da se uporedi sa nekim iz naše baze podataka", rekao je za TV Prva ministar policije Srbije Nebojša Stefanović.
Pripadnici policije, antidiverzione jedinice i forenzičari na licu mesta  (foto: Tanjug/Dragan Kujundžić) -
Pripadnici policije, antidiverzione jedinice i forenzičari na licu mesta (foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Istragom je do sada utvrđeno porijeklo dijela naoružanja pronađenog u Јajincima nedaleko od kuće premijera, rekao je ministar Stefanović.

Stefanović je za TV Prva rekao da je utvrđeno porijeklo jednog dijela naoružanja, odnosno da je dio ručnog bacača, "zolje", potiče sa ratišta iz Hrvatske, a da dvije od četiri bombe sa ratišta iz BiH, sa područja Sarajeva.

Naveo je da još nije poznato kada i kako je oružje tu dospjelo.

Istakao je da ovo nije stvar fizičkog ličnog obezbjeđenja premijera Srbije  Vučića, koje je ocijenio izvrsnim, već je pitanje obavještajne i kontraobaveštajne zaštite.

Kasnije večeras čekamo rezultate DNK analize i da se utvrdi da li to lice može da se uporedi sa nekim iz naše baze podataka, rekao je Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije danas rekao da je siguran da će se naći bar parcijalni DNK. Ako i to ne pronađemo, znaćemo o čemu se radi, rekao je Vučić.

Oglasio se i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Navodi da službe bezbjednosti duguju odgovore na mnoga pitanja u vezi sa pronalaskom arsenala oružja u blizini porodične kuće premijera Srbije.

Izvor: RTS