latinica  ћирилица
14/11/2016 |  08:29 ⇒ 15:01 | Autor: RTRS

Uhapšena dva lica koja se dovode u vezu sa premlaćivanjem mladića iz Teslića (VIDEO)

Pripadnici Policijske stanice Teslić i Sektora kriminalističke policije Doboj uhapsili su Armina Јašarevića i Branka Јurića iz Teslića, zbog sumnje da su brutalno pretukli sugrađanina Bogdana Rakića.
Uhapšena dva lica zbog premlaćivanja mladića iz Teslića - Foto: www.nezavisne.com
Uhapšena dva lica zbog premlaćivanja mladića iz TeslićaFoto: www.nezavisne.com

Osumnjičeni su da su u noći između 1. i 2. novembra, na području planine Borja, fizički i na drugi način zlostavljali osmanaestogodišnjeg mladića, udarali ga po glavi i tijelu, sjekli kosu i bradu, nanijevši mu pritom teške povrede opasne po život, saopšteno je iz dobojskog CЈB.

Izvršioci su oštećenog na navedenu lokaciju dovezli putničkim vozilom kojim je upravljalo treće lice. Policija iz Teslića je o navedenom slučaju primila prijavu 2. novembra oko 10.30 časova iz Doma zdravlja Teslić.

U prijavi je navedeno da je u navedenu ustanovu dovezen Rakić Bogdan u prisustvu majke koja je izjavila da je njen sin povrede zadobio u toku noći, fizičkim napadom nepoznatog lica. Povrijeđeni je prevezen u dobojsku bolnicu, nakon čega je zbog težine zadobijenih povreda prevezen na Univerzitetski klinički centar Banjaluka.

Pacijent je prvobitno hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a zatim premješten u Službu za neurohirurgiju. Prema riječima načelnice Službe za neurohirurgiju Vesne Ivanišević i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji Milana Simatovića za RTRS je potvrđeno da je primljen sa dominantnim povredama glave, sa krvarenjem unutar mozga i sa nagnječenjem mozga.

Urađen je kontrolni CT snimak koji ukazuje na poboljšanje zdravstvenog stanja. Današnje stanje pacijenta je stabilnije, stanje svijesti je u poboljšanju. Pacijent nastavlja liječenje uz dalje dijagnostičko-terapijske procedure. Uzimajući u obzir da se radi o politraumatizovanom pacijentu, sve dalje prognoze su još uvijek preuranjene, navode iz UKC RS.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je danas da je slučaj premlaćivanja mladića rasvijetljen i da će policija raditi na otkrivanju svakog krivičnog djela.

Nakon izvršene kriminalističke obrade Јašarević i Јurić će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška tjelesna povreda i zlostavljanje biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Navedene aktivnosti sprovedene su na osnovu naredbi i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj.