latinica  ћирилица
23/11/2016 |  14:06 ⇒ 17:06 | Autor: RTRS

Sarajlije ismijale "otvaranje" trotoara ispred Predsjedništva BiH (FOTO/VIDEO)

Današnji radni obilazak povodom završetka rekonstrukcije trotoara ispred svečanog ulaza u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine privukao je veliku pažnju javnosti i medija.
Trotoar ispred Predsjedništva BiH - Foto: klix.ba
Trotoar ispred Predsjedništva BiHFoto: klix.ba

Nešto više od 50 okupljenih građana izrazilo je nezadovoljstvo činjenicom da je u obnovu trotoara koja je trajala više mjeseci uloženo preko 360.000 KM.

Trotoar ispred Predsjedništva BiH (Foto: Klix.ba)

Trotoar ispred Predsjedništva BiH su obišli glavni sekretar Predsjedništva BiH DŽenan Selimbegović, načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnici Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adnan Alikadić i Fahrudin Djedović.

 Trotoar ispred Predsjedništva BiH (Foto: klix.ba)

Načelnik opštine Centar je izjavio kako je današnji događaj promocija ne samo trotoara, već "transverzale za ljude u kolicima".

Istovremeno, oko njega su bili brojni građani, među kojima su bile i poznate ličnosti koje su nosile transparente i uzvikivale parole protiv vlasti.

"Otvarate trotoare i ulice, a da zatvarate ubice?", bio je natpis na jednom od transparenata kojim su građani iskazali negodovanje , a jedan građanin je izveo i neobičan performans.

Kritike javnosti su počele i zbog višemjesečnih radova rekonstrukcije pločnika, a iz Udruženja BH Novinari su poručili da je poziv medijima o izvještavanju s ovakvog događaja, koji je stigao iz Predsjedništva BiH, "primjer jeftinog prikupljanja političkih poena".

Izvor: Agencije