latinica  ћирилица
26/11/2016 |  08:16 ⇒ 08:50 | Autor: RTRS

Pretežno suvi kolovozi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila jutros saobraćaju po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok na planinskim prevojima i duž riječnih tokova jutarnja magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Radi izvođenja minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, od 14.00 do 14.30 časova doći će do privremene obustave saobraćaja.

Sa ciljem bezbjednog saobraćanja na auto-putu "9. januar", uspostavljen je poseban režim saobraćanja kod petlji "Prnjavor" i "Јohovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka 2-Razboj, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

U toku su radovi na projektu "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza Dva" na magistralnom putu M-14, dionica Kostajnica-Kozarska Dubica 1. Predviđeno je da radovi traju do 30. novembra.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-18, dionica Tuzla-Ugljevik /Banj Brdo/ dolaziće do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim saobraćanja vozila, a radovi će trajati do 31. decembra.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, saobraćanje je zabranjeno za sva vozila teža od 16 tona.

U FBiH jutros se saobraća po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Posebnu pažnju vozači bi trebalo da obrate na dionicu auto-puta A-1, Sarajevo-Zenica, kao i dionice magistralnih puteva M-17, Zenica-Doboj, M-17, Konjic-Јablanica, M-20, Goražde-Foča, M-16 Bugojno-Јajce-Banja Luka i M-5, Travnik-Donji Vakuf.

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na teritoriji Hrvatske i dalje traju, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Srna