latinica  ћирилица
26/11/2016 |  14:14 ⇒ 21:55 | Autor: RTRS

U nedjelju oblačno, popodne razvedravanje

U Republici Srpskoj sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa dnevnom temperaturom od osam do 16 stepeni Celzijusovih.
Јesen                                   (Foto: Magdalina Maca Kasun) -
Јesen (Foto: Magdalina Maca Kasun)

Ujutro će biti oblačno uz slabu kišu samo ponegdje, uglavnom na jugu. Tokom dana očekuje se djelimično razvedravanje, povremeno, sa sunčanim periodima samo će još ponegdje na jugu biti kratkotrajne kiše.

Kasnije popodne nova oblačnost se premješta sa sjevera i uveče donosi povremene padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prvo će padati slaba kiša, a u noći stiže hladniji vazduh, tako da će do sljedećeg jutra kiša preći u slab snijeg u višim predjelima, a u nižim će se miješati kiša, susnježica i slab snijeg.

Duvaće slab sjeverni vjetar, a u Hercegovini zapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha danas u 13.00 časova: Bjelašnica dva, Kupres šest,
Višegrad, Bihać i Gradačac osam, Banjaluka, Gacko, Goražde, Livno i Prijedor devet, Bijeljina, Bugojno i Sarajevo 10, Sokolac i Zenica 11, Trebinje 12, Mostar i Zvornik 13, Neum i Tuzla 14 stepeni Celzijusovih.

U ponedeljak, 28. novembra, biće hladnije i vjetrovito vrijeme uz slabe padavine, a u utorak i srijedu hladno i sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Izvor: SRNA