latinica  ћирилица
26/11/2016 |  16:15 | Autor: RTRS

Aktiv žena SP: Veće učešće žena u politici

Žene nisu dovoljno zastupljene u politici, ali svake godine javnost shvata da bi više trebalo da učestvuju u društvenim tokovima, što svojim primjerom pokazuje Aktiv žena Socijalističke partije, rekla je predsjednik Aktiva Milka Glamočić.
Socijalistička partija -
Socijalistička partija

Ona je podsjetila da je 2012. godine na lokalnim izborima SP imala samo jednu ženu kao kandidata koja je osvojila odbornički mandat, dok je ove godine njih 14 u skupštinskim klupama.

- Ovo je rezultat timskog rada Aktiva žena SP, kontinuiranih političkih edukacija i drugih aktivnosti - rekla je Glamočićeva na sjednici Aktiva žena SP-a u Trebinju i dodala da će Aktiv u narednom periodu usvojiti operativni plan za 2017. godinu i raditi mnogo snažnije kako bi ojačao aktive u gradskim i mjesnim odborima.

Ona je istakla da je prioritet rada Aktiva žena SP jačanje porodice kao osnovne ćelije duštva, te borba protiv nasilja nad ženama.

Glamočićeva je izrazila nadu da će na sljedećim izborima žene iz SP-a dobiti još veći broj odborničkih i poslaničkih mandata.

Usvojen je izvještaj o radu Aktiva za ovu godinu, izvještaj o radu Aktiva žena na lokalnim izborima i prijedlog plana i programa rada Aktiva za narednu godinu.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Gradskog odbora SP-a Trebinje Rajko Ćapin.

Izvor: SRNA