latinica  ћирилица
26/11/2016 |  17:59 | Autor: RTRS

Bundesliga: Seferović srušio Borusiju

Fudbaleri Ajntrahta savladali su kod kuće Borusiju Dortmund sa 2:1, u jednom od derbija 12. kola Bundeslige.
Ajntraht - Foto: Getty Images
AjntrahtFoto: Getty Images

Tim iz Frankfurta ovom pobjedom je sustigao Bajern na diobi druge pozicije na tabeli (24 boda) i u isto vrijeme odaljio Borusiju od vrha.

Ekioa iz Dortmunda pretrpjela je treći poraz u sezoni i ostala je na 21 bodu, devet manje od lidera Lajpciga.

Sve zanimljivo dogodilo se u drugom poluvremenu. Hušti je donio prednost domaćinu u 46. minutu, a 13 minuta prije kraja poravnao je Obamejang. Ipak, rezervista Haris Seferović je samo dva minuta kasnije donio pobjedu Ajntrahtu. Mladi srpski reprezentativac Mijat Gaćinović odigrao je cio meč uz žuti karton u finišu. U preostale četiri utakmice nije bilo pobjednika.

U duelu Hamburga i Verdera sastali su se Filip Kostić i Miloš Veljković. Austrijanac Gregorič postigao je dva gola za domaćina, a na drugoj strani strijelci su bili Bartels i Gnabri. Obje ekipe i dalje su u opasnoj zoni.

Borusija Menhengladbah odigrala je i sedmu utakmicu bez pobjede u Bundesligi, pošto je danas kod kuće igrala 1:1 sa Hofenhajmom.

Gladbah je poveo golom Mahmuda Dahuda u 25. minutu, a izjednačio je Nadim Amiri u 53. Borusija je sada 13. sa 13 bodova, dok je Hofenhajm peti sa 22 boda.

Bundesliga, 12. kolo:

Menhengladbah – Hofenhajm 1:1
Keln – Augsburg 0:0
Hamburger – Verder 2:2
Ingloštad – Volfsburg 1:1
Ajntraht – Dortmund 2:1

nedelja:
Šalke – Darmštad
Herta – Majnc

petak:
Frajburg – Lajpcig 1:4

Izvor: B92