latinica  ћирилица
26/11/2016 |  19:09 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Mektić saslušan zbog izgradnje zgrade IDDEEA

Ministar bezbjednosti Dragan Mektić saslušan je u Tužilaštvu BiH u vezi sa gradnjom zgrade Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH.
Dragan Mektić (foto:fsksrb.ru) -
Dragan Mektić (foto:fsksrb.ru)

Mektić je za EuroBlic izjavio da mu tužilac stavlja ne teret da je diskusijama na sjednici Savjeta ministara BiH "uticao na direktora Agencije da poništi tender za gradnju objekta u Banjaluci".

Mektić objašnjava da je bivši menadžment IDDEEA, na čijem je čelu bio Siniša Macan, svojevremeno raspisao tender za objekat u kome bi bilo sjedište ove agencije.

- Kvadratura je bila oko 30.000 metara kvadratnih. Savjet ministara BiH je zatržio da se dostavi informacija u vezi sa ovom javnom nabavkom, koju je dostavio novi ditrektor IDDEEA Edin Nesimi. Na sjednici sam ga pitao da li je zaista potrebna tolika kvadratura. Odgovor je bio negativan i da je dovoljno 3.000 kvadrata. Na kraju je Savjet ministara glasao za zaključak da se tender poništi. Sve što sam rekao, rekao bih ponovo - poručuje Mektić.

Kaže da ne zna ko je protiv njega podnio prijavu.

- To je nevjerovatno. Tužilaštvo BiH je revnosno samo kada su u pitanju gluposti - kaže Mektić.

List navodi da iz Tužilaštva BiH nisu dobili odgovor na pitanja za šta konktretno terete Mektića. Takođe, ni iz IDDEEA nije odgovoreno da li su oni prijavili ministra.

Izvor: Blic