latinica  ћирилица
26/11/2016 |  21:53 ⇒ 22:00 | Autor: RTRS

Davor Bernardić novi lider SDP

Članovi SDP-a u drugom krugu unutarstranačkih izbora izabrali su Davora Bernardića za novog predsjednika stranke koji će je voditi iduće četiri godine.
Davor Bernardić - Foto: Facebook
Davor BernardićFoto: Facebook

Bernardić je osvojio 64,54 odsto glasova i uvjerljivo pobijedio protivkandidata u drugom krugu Ranka Ostojića, prenose hrvatski mediji.

Privremeni nezvanični rezultati izbora saopšteni su u sjedištu stranke, a Bernardić je na objavu došao u društvu protivkandidata Ranka Ostojića i dosadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića, koji je SDP vodio prethodnih devet godina.

- Danas je pobijedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću za sve dobro što je napravio. Hvala svima koji su me podržavali kada je bilo najteže. SDP je pokazao da se može mijenjati. Od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti - rekao je novi predsjednik.

Milanović je pozvao članove da pomognu Bernardiću, ističući da je SDP stranka koja će promovisati hrvatske interese i opšte ljudske interese - slobodu, jednakost i solidarnost.

Prema nezvaničnim informacijama, odziv je bio manji nego 19. novembra, kada je u prvom krugu izašlo nešto više od 18.000 birača.

Izvor: SRNA