latinica  ћирилица
27/11/2016 |  08:22 ⇒ 08:48 | Autor: RTRS

Tramp: Zahtjev za ponovno brojanje glasova "prevara"

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp napisao je na svom Tviter profilu da Zelena partija pokušava da "popuni svoje kofere" nemogućim prebrojavanjem glasova, a da su im se u tome sada pridružile poražene i demoralisane demokrate.
Donald Tramp - Foto: AP
Donald TrampFoto: AP

"Demokrate su, dok su pogrešno mislile da će pobijediti, tražile da se prihvati 'tabeliranje' iz izborne noći. Nije više tako", napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

Tramp je juče zahtjev za ponovnim brojanjem glasova u Viskonsinu nazvao "prevarom" Zelene partije i dodao da je čak i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton rekla da bi izborne rezultate trebalo prihvatiti.

"Ovo je prevara Zelene partije oko izbora koji su već priznati, a rezultate bi trebalo poštovati umjesto što ih osporavaju i dovode u pitanje, a to je upravo ono što čini liderka Zelene partije DŽil Stajn", naveo je Tramp u saopštenju povodom zahtjeva za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, prenosi Rojters.

DŽil Stajn, koja je bila predsjednički kandidat Zelene partije na izborima u SAD, podnijela je zahtjev za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, a predstavnik izborne komisije Majkl Has saopštio je da se sprovode pripreme da se pristupi ponovnom brojanju glasova u toj američkoj državi.

Pozivi među pristalicama Hilari Klinton za ponovnim brojanjem glasova u tri presudne države, Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji, pojačali su se ove nedjelje poslije vijesti da je njena prednost po broju direktnih glasova Amerikanaca prešla brojku od dva miliona, kao i nakon izvještaja o glasačkim nepravilnostima u nekim okruzima.

Izvor: Tanjug