latinica  ћирилица
27/11/2016 |  12:07 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Dodik: Rukovodstvo Srbije je uvijek uz Srpsku (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je aktuelno rukovodstvo Srbije veoma koristan i dobar saradnik Republike Srpske, te da je njihov odnos prema Dejtonskom sporazumu najbolja mjera koja daje mogućnost da se na pravi način kreira politika Srpske.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Na pitanje Srne da prokomentariše predstojeće predsjedničke izbore u Srbiji, Dodik je rekao da, ukoliko uopšte ima pravo da govori o izborima u Srbiji, aktuelni predsjednik Tomislav Nikolić je čovjek koji sigurno zaslužuje još jedan mandat.

On je dodao da je Republika Srpska zagledana u Srbiju, da je voli i da joj je stalo do sve jače i uspješnije Srbije.

"Od toga nikada nećemo odustati, te nas zbog toga ponekad i ponese da možda sebi pribavimo pravo da komentarišemo tamošnja zbivanja. U svakom slučaju, ja kao predsjednik Republike to komentarišem sa stanovišta onoga što jeste interes Srpske", naveo je Dodik.

On je ocijenio da je Tomislav Nikolić dobro radio posao na mjestu predsjednika Srbije i često je, u delikatnim trenucima za Republiku Srpsku, veoma jasno iznosio stav o svim važnim pitanjima, što je izuzetno značajno.

"Bez želje da se uplićem u unutrašnja pitanja Srbije, u svakom slučaju mislim da je Tomislav Nikolić kao predsjednik Republike Srbije zaslužio da nastavi i dalje", istakao je predsjednik Republike Srpske.

Izvor: Srna