latinica  ћирилица
27/11/2016 |  16:52 | Autor: RTRS

Partizan predstavio Tavambea

Novi fudbaler Partizana Leandre Tavambe rekao je da se njegove ambicije podudaraju s ambicijama kluba i dodao da je odluku da pojača crno-bijele donio još prije nekoliko mjeseci.
Partizan predstavio Tavambea - Foto: RTS
Partizan predstavio TavambeaFoto: RTS

"U Partizan sam došao zato što se moje ambicije podudaraju s ambicijama kluba, a to je da se osvajaju trofeji i nastupa u Evropi. Naravno, ne očekujem da osvojim sve u jednoj sezoni, a potreban mi je i period adaptacije. Odluku da dođem u Partizan sam donio još prije nekoliko mjeseci, pošto smo imali kontakte na pripremama u Turskoj prošle zime", rekao je Tavambe novinarima na predstavljanju u Beogradu.

"Pričao sam sa mojim agentom još tada i rekao mu da bi za moju karijeru bilo dobro da pređem u Partizan koji je veliki klub i koji ima velike ambicije, ali njemu je u tom trenutku bio važan finansijski momenat, pa sam na kraju završio u Kairatu", dodao je on.

Ovaj 26-godišnji napadač je s Partizanom potpisao trogodišnji ugovor, pošto mu je po završetku sezone u Kazahstanu prošlog mjeseca istekao ugovor s Kairatom. On će u novom klubu nositi dres s brojem 3.

"Najviše volim da igram fudbal, pozicija nije toliko bitna. Kada budem pričao s trenerom i kada odradim par treninga on će odlučiti šta ću igrati", rekao je Tavambe.

Tavambe je pojasnio zašto se odlučio za dres sa brojem tri, iako igra na poziciji napadača.

"Kada sam došao u Slovačku da igram jedini dovoljno veliki dres za mene je bio onaj s brojem tri... Vremenom sam ga zavolio. Ali ima i ono, sve što radimo u životu radimo na "tri"... Znate, 'jedan, dva, tri, idemo'", rekao je Tavambe kroz osmijeh.

On je dodao da je prethodnih mjeseci pratio rezultate Partizana, ali da ih nije gledao.

Sportski direktor crno-bijelih Ivica Iliev izrazio je nadu da će Tavambe "sav svoj potencijal" pokazati u dresu Partizana

"On fizički izrazito dominantan, visok je i snažan, vjerujem da će se svi njegovi kvaliteti brzo vidjeti. Takođe, tehnički je jako kvalitetan, to je bio jedan od glavnih razloga što smo ga doveli. Partizan ima dobar tehničko-taktički sistem i vjerujem da će on u tom sistemu pokazati svoj pun potencijal", rekao je Iliev.

On je rekao da je Partizan još prošle zime želio da dovede Tavambea, ali da zbog finansijke situacije to nije bilo moguće.

"Leandre je igrač kog pratimo već godinu dana. Prošle zime u Turskoj smo dosta pričali s njim, gledali smo par utakmica i sve treninge na pripremama, ali znajući finansijku situaciju Kairata, ali i našu, ništa nismo mogli da uradimo, pa smo čekali priliku. Na kraju, doveden je na način kao što rade svi veliki klubovi. Pregovori su trajali kratko i bili su baš lagani, jer je on bio zadovoljan svime, kako istorijom i veličinom, tako i ambicijama", rekao je Iliev.

Novinare je zanimalo da li će neko od napadača u zimskom prelaznom roku napustiti Partizan, s obzirom na dovođenje Tavambea, Iliev je rekao da ne želi o tome da priča u ovom trenutku.

"Nekom drugom prilikom ćemo pričati o tome. Partizan će učiniti sve da zadrži svoje najbolje igrače tokom zime", rekao je Iliev.

Izvor: RTS