latinica  ћирилица
27/11/2016 |  18:12 | Autor: RTRS

Premijer liga: Arsenal siguran protiv Bornmuta

Fudbaleri Arsenala savladali su Bornmut sa 3:1 u utakmici 13. kola engleske Premijer lige.

Arsenal nije blistao protiv čvrstih gostiju, ali je uspio da postigne golove na vrijeme i ostvari osmi trijumf u sezoni.

Domaćin je stigao do vođstva iz prve ozbiljne prilike – Aleksis Sančes je iskoristio veliku grešku Kuka i lagano pogodio mrežu u 11. minutu.

Međutim, desetak minuta kasnije gosti su izjednačili, najviše zahvaljujući faulu Nača Monreala. Lijevi bek "Tobdžija" napravio je penal, a siguran izvođač bio je Kalum Vilson.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a španski defanzivac iskupio se za napravljeni jedanaesterac u osmom minutu nastavka. Sa lijevog boka centrirao je na drugu stativu gdje je bio Tio Volkot, koji udarcem glavom ponovo donosi prednost "Tobdžijama".

Nakon vođstva domaćina, Bornmut je imao nekoliko solidnih prilika, ali je Arsenal u finišu postigao gol i otklonio sumnje oko pobjede. Ezil i Žiru su lijepo kombinovali u kontri, Nijemac je izbacio Francuza, ovaj vratio loptu u peterac gdje je Aleksis neometan sproveo u mrežu za konačnih 3:1.

Ovim trijumfom igrači Arsena Vengera učvrstili su se na četvrtoj poziciji sa 28 bodova, dva manje od Mančester sitija i Liverpula, dok je Bornmut na 11. mjestu sa 15 bodova.

Izvor: B92