latinica  ћирилица
27/11/2016 |  18:56 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Opozicija u Tesliću najavljuje prijavu protiv načelnika (VIDEO)

Lokalna vlast u Tesliću je odgovorna za narušenu bezbjednost u opštini, za budžetski deficit i za nenamjensko trošenje opštinske imovine, tvrdi teslićka opozicija.
Teslić: Predsjednici odbora SNSD, SP i SRS najavili prijavu protiv načelnika - Foto: SRNA
Teslić: Predsjednici odbora SNSD, SP i SRS najavili prijavu protiv načelnikaFoto: SRNA

Predsjednici opštinskih odbora SNSD, SP i SRS najodgovornijim za to smatraju načelnika ove opštine Milana Miličevića, protiv koga najavljuju krivičnu prijavu.

Teslićka opozicija kaže da su u revizorskom izvještaju uočene brojne nepravilnosti, kao i deficit od 2,5 miliona maraka. Zapošljavalo se, kažu, mimo zakona, a navode i niz primjera u javnim nabavkama kojima je oštećen opštinski budžet. Traže od lokalne vlasti da objasni zašto nije aktivirana bankarska garancija po projektu vodovod i kanalizacija, kako je moguće da se finansijska transakcija obavi godinu dana prije potpisanog ugovora i gdje je mreža trafo-stanica i seoskih vodovoda za čiju izgradnju je opština uložila 300.000 KM. Za sve nepravilnosti koje je uočila revizorska služba odgovornim smatraju načelnika opštine.

Dragan Bogdanić, Opštinski odbor SNSD Teslić, kaže da će zbog svih zloupotreba koje su naveli - zloupotrebe kod zapošljavanja, provođenja javnih nabavki koje nisu bile u skladu sa zakonom o javnim nabavkama, nenamjenskom trošenju opštinske imovine, te sumnjivih ugovora, protiv Milana Miličevića biti podnesena krivična prijava Okružnom tužilaštvu.

Teslić je zbog posljednjih nemilih dešavanja i incidenata postao, kako tvrde u opoziciji, mjesto opasnog življenja. Odgovornost i za to pripisuju lokalnoj vlasti.

Predrag Markočević, Opštinski odbor SRS Teslić, kaže da nadležni nisu preduzili nikakve mjere da se tako nešto spriječi, i podsjeća na zaključke Foruma za bezbjednost kome načelnik nije htio da prisustvuje, kao i da mjere i zaključci tog foruma nisu provedeni.

Opozicija je kritikovala lokalnu vlast i zbog industrijskih zona. Kažu da na tom mjestu neće dozvoliti tržne centre, što je namjera opštine. Za organizovanje proizvodnih pogona spremni su da pomognu da zemljište ostane u vlasništvu opštine.

Dragutin Škrebić, Opštinski odbor SP Teslić, rekao je da ako na tom prostoru budu imali namjeru da podignu proizvodne pogone koji će zaposliti određen broj ljudi, da su spremni da zajedno sa njim idu u Vladu.

Na potezu je lokalna vlast, kažu u opoziciji. Ipak, spremni su na saradnju s opštinskom administracijom i skupštinskom većinom u svim projektima koji će, kažu, donijeti dobrobit Tesliću.