latinica  ћирилица
27/11/2016 |  19:07 ⇒ 19:10 | Autor: RTRS

Podgorica- Zaplijenjena droga vrijedna tri miliona evra

Vrijednost oko 600 kilograma droge skank koju su na graničkom prelazu Božaj, sa Albanijom, u kamionu otkrila policija i carinici Crne Gore, procjenjuje se do tri miliona evra, a državljanin Turske koji je upravljao vozilom je u bjekstvu.
Podgorica- zaplijenjeno 600 kg droge skank - Foto: SRNA
Podgorica- zaplijenjeno 600 kg droge skankFoto: SRNA

Sumnja se da je droga, koja je jutros otkrivena u kamionu bugarske registracije, bila namijenjena krijumčarenju i daljoj prodaji u zemljama zapadne Evrope, navodi se u saopštenju uprava policije i carine Crne Gore.

Skank je otkriven nakon što vozač kamiona, turski državljanin M.O. /43/, nije pristupio carinskoj kontroli mješovite robe koju je prevozio, a koju je carinskim službenicima prijavio noć ranije.

Iza kabine kamiona pronađene su 33 torbe u kojima su se nalazila pakovanja skanka, a daljim pretresom otkriveno je još 15 buradi sa pakovanjima droge.

Utvrđeno je da je u torbama i buradima bilo ukupno 1.196 pakovanja sa ukupno oko 600 kilograma skanka.

Nadležni tužilac naložio je podnošenje krivične prijave protiv M.O. zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da za njim bude raspisana potjernica.

Droga će biti upućena forenzičkom centru na vještačenje.

Izvor: SRNA