latinica  ћирилица
27/11/2016 |  22:00 | Autor: RTRS

Argentina osvojila Dejvis kup!

Teniska reprezentacija Argentine osvojila je titulu u Dejvis kupu poslije velikog preokreta protiv Hrvatske u finalu.
Dejvis kup - Foto: RTRS
Dejvis kupFoto: RTRS

Argentina je u Zagrebu slavila rezultatom 3-2 u pobjedama, a odlučujući poen donio je Federiko Delbonis pobjedom nad Ivom Karlovićem u tri seta.

Delbonis je nošen sjajnom atmosferom poslije preokreta Del Potra odigrao izuzetan meč i slavio rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

U treći dan finala "Gaučosi" su ušli sa velikim pritiskom, pošto je domaćin vodio 1-2 u pobjedama – on je postao još veći kada je Čilić poveo 2:0 protiv Del Potra, ali se onda sve okrenulo u korist gostiju.  "Div iz Tandila" je izvojevao izuzetnu pobjedu i napravio pravu podlogu za saigrača.

Federiko je odlično počeo, čekao svoju šansu, i pošto je spasao jednu brejk loptu, već u sljedećem gemu je oduzeo servis Karloviću bez izgubljenog poena. To je bilo dovoljno za prvi set, da bi slična situacija bila viđena u drugom.

U finišu seta oduzeo je servis možda i najboljem serveru u istoriji "bijelog sporta" čime je potpuno utišao dvoranu u Zagrebu.

Skoro preslikan bio je i treći dio igre, samo je ovoga puta Delbonis napravio brejk u ranoj fazi i posleij više od dva sata borbe donio veliko slavlje Argentincima.

Salatara koju su osvojili izabranici kapitena Danijela Orsanika došla je poslije pet vezanih poraza u finalima Dejvis kupa, zbog čega će ova generacija ostati upisana zlatnim slovima u istoriji, kao jedina koja je Argentini donijela trofej.

Ovom uspjehu prisustvovao je i najveći sportista kojeg je ova zemlja dala – legendarni Dijego Armando Maradona, koji je dobio Del Potrov reket.

Sa druge strane, Hrvati su ostali na jednoj pobjedi iz 2005. godine.

Izvor: Agencije