latinica  ћирилица
28/11/2016 |  18:18 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Savjet ministara: Ozvaničen nastavak saradnje sa "Majkrosoftom BiH"

Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Јusko i direktor "Majkrosofta BiH" Omar Krivošija potpisali su danas trogodišnji ugovor između Savjeta ministara BiH i konzorcijuma koji čine kompanije "Sajs kompani", "Timvork" i "Lanako" o licenciranju majkrosoftovih proizvoda u institucijama Savjeta ministara BiH.
Sarajevo - Јusko - Krivošija - Foto: SRNA
Sarajevo - Јusko - KrivošijaFoto: SRNA


Potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak uspješne saradnje Savjeta ministara BiH i kompanije "Majkrosoft", koja je započela prije osam godina, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Savjet ministara BiH i kompanija "Majkrosoft" potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH, što je današnjim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

"Ugovor sa `Majkrosoftom` svjedoči o našem opredjeljenju da se u radu institucija Savjeta ministara koriste savremena tehnološka rješenja koja će pomoći modernizaciji radnih procesa u administraciji na nivou BiH, što je u cilju evropskih integracija preporučeno i od EU svim javnim institucijama radi smanjenja troškova, podsticanja inovativnosti i ubrzanja procesa", istakao je Јusko.

Krivošija je izrazio zadovoljastvo da se Ugovorom o korištenju "Majkrosoft" tehnologije nastavlja dugogodišnja saradnja ove kompanije sa Savjeta ministara BiH.

"Ovim ugovorom biće obuhvaćeno čak 60 institucija Savjeta ministara kojima će rad uz `Majkrosoft` moderne servise sigurno pomoći u optimizaciji poslovanja", rekao je Krivošija nakon potpisivanja ugovora.

Direktor "Majkrosofta BiH" je ukazao da troškovi postaju minimalni jer se servisi koriste po potrebi, a na raspolaganju je niz modernih tehnoloških alata, procesiranje je značajno brže i sve na sigurnoj platformi.

Izvor: Srna