latinica  ћирилица
29/11/2016 |  08:54 ⇒ 10:00 | Autor: RTRS

Drljača: Prioritet - privredne aktivnosti

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da će prioritet u radu lokalne vlasti biti razvoj privrede.
Miroslav Drljača - Foto: SRNA
Miroslav DrljačaFoto: SRNA

- Proteklih dana uspostavio sam kontakt sa direktorom Privrednog preporoda, preduzeća koje ima koncesiju za rudnik Lješljani, i tokom razgovora iskazano je interesovanje da se nastavi saradnja sa opštinom Novi Grad, a najavljene su nove aktivnosti u vezi sa otvaranjem rudnika koje će biti predstavljene na sastanku koji ćemo uskoro organizovati - rekao je Drljača.

On kaže da će tokom decembra i januara naredne godine intenzivno raditi na animiranju investitora.

- Otežavajuća okolnost jeste činjenica da u Republici Srpskoj i BiH zadnjih godina nema novih investitora, već su prisutni uglavnom oni koji su ranije uložili kapital na ova područja. Biće teško, ali se naša predizborna kampanja zasnivala na poboljšanju privrednog ambijenta i to je program koji ćemo realizovati - istakao je Drljača.

On je objasnio da su poreski prihodi u budžetu stabilni, a da bi poboljšanje privredne situacije doprinijelo boljoj realizaciji neporeskih prihoda.

Drljača kaže da se predviđeni opštinski budžet za narednu godinu generalno ne razlikuje mnogo od budžeta koji su realizovani tokom protekle tri godine.

- I protekle tri godine smo imali rebalanse i ono što je važno - budžet je bio stabilan i nije umanjivan u odnosu na plan - dodao je on.

Drljača je naveo da je osigurana stabilna skupštinska većina u kojoj će osim SNSD, DNS-a i SP-a biti i odbornici SDA.

- Želimo da ne budemo lokalna uprava jednog dijela opštine, već svih njenih stanovnika i svi razumni prijedlozi koji idu u pravcu dobrobiti i razvoja lokalne zajendice biće prihvaćeni - naglasio je on.

Drljača je najavio da će funkciju zamjenika načelnika obavljati Bojan Lukač, diplomirani inženjer šumarstva i njegov dugogodišnji saradnik u Šumama Srpske.

Izvor: SRNA