latinica  ћирилица
29/11/2016 |  08:54 ⇒ 09:16 | Autor: RTRS

Serija A: Inter bolji od Fiorentine

Fudbaleri Intera pobijedili su u Milanu ekipu Fiorentine sa 4:2 u posljednjoj utakmici 14. kola Serije A. Remi Napolija i Sasuola.
Fudbaleri Intera -
Fudbaleri Intera

Inter je upisao šestu pobjedu od početka šampionata i sada je osmi na tabeli sa 21 bodom, dok je Fiorentina deveta sa bodom manje, ali i utakmicom manje.

Inter je odlično počeo utakmicu, pa je poslije samo 19 minuta igre imao prednost od 3:0. Marcelo Brozović je počeo seriju golom sa oko 15 metara u trećem minutu. Samo šest minuta kasnije Antonio Kandreva je povećao na 2:0, a gol Fiorentine pogodio je i Mauro Ikardi u 19. minutu.

Fiorentina je u 37. minutu smanjila rezultat pogotkom Nikole Kalinića, ali je u sudijskoj nadoknadi vremena ostala bez Gonsala Rodrigesa koji je zaradio direktni crveni karton nakon starta nad Ikardijem.

Iako sa igračem manje, Fiorentina je igrala hrabro u nastavku utakmice, pa je u 62. minutu smanjila zaostatak na 3:2. Gol je postigao Јosip Iličić poslije kontranapada.

Ekipa iz Firence nakon tog gola imala je nekoliko prilika da izjednači i unese dodatnu neizvjesnost, ali nije uspjela u tome.

Pobjedu Intera, koji je slabije odigrao drugo poluvrijeme, potvrdio je Ikardi u 91. minutu svojim 12. golom u Seriji A.

Inter u narednom kolu gostuje Napoliju, dok Fiorentina dočekuje Palermo.

Fudbaleri Napolija i Sasuola odigrali su neriješeno 1:1. Napoli je poveo sjajnim golom Lorenca Insinjea sa oko 25 metara u 42. minutu i tu prednost je čuvao sve do 82. minuta kada je izjednačenje i bod Sasuolu donio Gregoar Defrel.

Izvor: RTS