latinica  ћирилица
29/11/2016 |  10:42 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Laktaši: Konstituisan lokalni parlament (VIDEO)

Odbornici kojima su građani ukazali povjerenje na oktobarskim lokalnim izborima u Laktašima, danas su zajedno sa novoizabranim načelnikom, Rankom Karapetrovićem, položili zakletvu i konstituisali lokalni parlament. Na dnevnom redu prve sjednice bio je izbor predsjedniika i potpredsjednika Skupštine opštine, kao i vršilaca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja.
SO Laktaši - Foto: RTRS
SO LaktašiFoto: RTRS

Novoizabrani odbornici, skupštinsko rukovodstvo i načelnik opštine Laktaši danas su položili svečane zakletve. Skupština opštine Laktaši ima 29 odbornika, a većinu od 20 odbornika imaju SNSD, DNS i Socijalistička partija.

- Drago mi je što sam jednoglasno izabran za predsjednika Skupštine, to znači da će Skupština jednoglasno raditi u interesu građana kao što svi od nje i očekuju, rekao je Boris Spasojević, predsjedniik Skupštine opštine Laktaši.

Za odbornike vlasti, osnovni zadatak biće nesmetano funkcionisanje opštinske administracije, dok iz suprotnog bloka poručuju – bićemo konstruktivna opozicija.

- Zalagaćemo se za što veće zapošljavanje mladih ljudi, jer će upravo oni dati jednu novu energiju našoj opštini, istakao je Boban Borojević, predsjedniik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Laktaši.

Usvajanje budžeta opštine Laktaši za 2017. godinu jedan je od prvih zadataka, a potom slijede i izmjene statuta opštine.

- Slijedi nam intenzivna skupštinska aktivnost, kao i aktivnost opštinske administracije, a trudićemo se i da građane maksimalno uključimo u proces donošenja ključnih dokumenata, dodao je Karapetrović.

Na konstitituvnoj sjednici Skupštine opštine za sekretara je izabran Ranko Radovanović, kao i vršioci dužnosti rukovodilaca organizacionih jedinica Opštinske uprave Laktaši.