latinica  ћирилица
29/11/2016 |  12:27 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Mišić: Podnesen zahtjev za ekshumaciju u Odžaku

Institut za nestala lica BiH podnio je zahtjev Tužilaštvu BiH da se izvrši ekshumacija masovne grobnice u dijelu napuštenog Pravoslavnog groblja u Odžaku za koju se pretpostavlja da krije posmrtne ostatke srpskih vojnika, potvrdio je Srni član Kolegijuma Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić.
Odžak (Foto:bih-x.info) -
Odžak (Foto:bih-x.info)

"Tužilaštvo BiH trenutno provjerava opravdanost našeg zahtjeva i ukoliko se utvrdi da ima osnova krenuće ekshumacija na ovom lokalitetu", istakao je Mišić.

Komentarišući tvrdnje predsjednika Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marka Grabovca da se na lokaciji Gradskog muslimanskog groblja u Odžaku u dva kontejnera sa oznakama UN godinama nalaze ljudski posmrtni ostaci za koje sumnja da je riječ o Srbima, Mišić je rekao da će po nalogu Tužilaštva BiH biti provjereni ovi navodi.

"Provjerićemo šta se stvarno nalazi u tim kontejnerima u okviru revizije svih mjesta gdje se čuvaju posmrtni ostaci", rekao je Mišić.

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac izjavio je Srni da neće odustati od utvrđivanja istine i skidanja tajne koju godinama kriju dva napuštena kontejnera sa oznakama UN u Odžaku.

Izvor: SRNA