latinica  ћирилица
29/11/2016 |  13:37 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Obezbjeđenje Vijeća naroda fizički nasrnulo na novinara SRNE (VIDEO/FOTO)

Prije početka sjednice Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske, radnik obezbjeđenja u staroj zgradi Vlade, gdje je smješteno Vijeće naroda, napao je novinara Srne Borisa Nogu.
Boris Nogo - Foto: RTRS
Boris NogoFoto: RTRS

Nogo je rekao da ga je obezbjeđenje nasilno izbacilo iz zgrade i uputilo prijetnje , uz galamu da novinarima nije dozvoljeno da budu u holu zgrade.

Svjedoci ovog čina bili su i novinari iz ostalih medijskih kuća koji su oštro osudili napad na novinara. Novinarima su se izvinili šef Kluba Srba Pero Petrović, Mujo Hadžiomerović iz Kluba Bošnjaka i potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Klub novinara Banjaluka traži zvanično reagovanje predsjedavajuće Nade Tešanović. Zahtijevaju da ova institucija obezbijedi uslove za rad novinarima koji dosad nisu imali prostoriju iz koje bi mogli izvještavati. Uređivački kolegijum Srne najoštrije je osudio napad na njihovog novinara.

Uređivački kolegijum Srne zaprepašten je ponašanjem radnika obezbjeđenja koji je danas, bez ikakvog povoda, prvo verbalno, uz najvulgarnije uvrede, pa onda i fizički nasrnuo na Nogu, izguravši ga iz zgrade iz koje su bili prinuđeni da izađu i drugi okupljeni novinari.

(Foto:twitter)

Uređivački kolegijum Srne napominje da je Nogo u zgradu u kojoj je smješteno Vijeće naroda Republike Srpske došao po novinarskom zadatku, kako bi pratio ranije uredno najavljeni događaj - sjednicu Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske.

Uređivački kolegijum Srne od nadležnih traži izvinjenje zbog napada na kolegu Nogu i poručuje da je apsolutno neprihvatljivo da neprofesionalni i bahati pojedinci ruše ugled institucija Republike Srpske i otežavaju već ionako zahtjevan i težak rad novinara na terenu.

Iz Službe za zajedničke poslove Vlade, koja je zadužena za obezbjeđenje zgrade, saopšteno je da će radnik Goran Granulić do okončanja disciplinskog postupka biti suspendovan. Nezvanična informacija da je prekršajna prijava podnesena i protiv Granulića i protiv Noge, nije potvrđena. 

Vijeće naroda Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje radnika obezbjeđenja na prijavnici zgrade u kojoj je smješteno Vijeće, a koji je danas, bez ikakvog povoda, prvo verbalno, uz najvulgarnije uvrede, pa onda i fizički nasrnuo na novinara Novinske agencije Republike Srpske "SRNA" Borisa Nogu.

Iz Vijeća naroda je saopšteno da zgradu u kojoj je smješteno Vijeće obezbjeđuje Služba za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske i da Vijeće nema vlastito obezbjeđenje.