latinica  ћирилица
30/11/2016 |  07:56 ⇒ 08:29 | Autor: RTRS

Tramp izabrao bivšeg bankara za šefa ekonomske politike

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp izabrao je bivšeg bankara "Goldmen Saksa" i finansijera u Holivudu Stivena Mnučina za novog ministra finansija, rekao je izvor upućen u ovu temu.

Mnučin je milijarder koji je proveo 17 godina u "Goldmen Saksu", prije nego što je 2002. godine napusto tu banku i osnovao hedž fond. On je vodio finansisjki resor u Trampovoj predsjedničkoj kampanji.

Izvor je rekao da bi imenovanje ovog veterana sa Vols strita moglo biti objavljeno tokom dana.

Republikanac iz Predstavničkog doma Tom Prajs, po zanimanju ortopedski hirurg, biće Trampov ministar zdravlja. On je ranije oštro kritikovao zdravstveni sistem koji je uveo aktuelni predsjednik Barak Obama.

Elejn Čao biće ministar saobraćaja u novoj američkoj administraciji. Ona je služila kao ministar rada u administraciji predsjednika DŽordža Buša mlađeg. Tramp je saopštio da će njena stručnost biti vrijedna u "misiji obnove infrastrukture".

Tramp još nije donio odluku o tome ko će obavljati funkciju državnog sekretara.

On je sinoć u Njujorku večerao sa bivšim republikanskim predsjedničkim kandidatom Mitom Romnijem.

Romni je oštro kritikovao Trampa tokom predsjedničke kampanje, ali je ga je pohvalio poslije večere i rekao da on šalje poruke o ujedinjenju nacije. Romni je rekao da su dosadašnji Trampovi izbori budućih zvaničnika ohrabrujući.

Izvor:SRNA