latinica  ћирилица
30/11/2016 |  09:40 | Autor: RTRS

Sedamnaestogodišnjak odveo Liverpul u polufinale

Liverpul i Hal Siti prvi su učesnici polufinala Liga Kupa.
Liverpul (arhiv) - Foto: Getty Images
Liverpul (arhiv)Foto: Getty Images

"Crveni" su na Enfildu dočekali Lids Јunajted i golovima u posljednjih petnaest minuta uspjeli da se plasiraju među četiri najbolje ekipe – 2:0 (0:0).

Za prednost je pogodio Divok Origi u 76. minutu, poslije centaršuta osamnaestogodišnjeg Trenta Aleksander-Arnolda, da bi konačan rezultat postavila nova mlada zvijezda Liverpula pet minuta kasnije – sedamnaestogodišnji Bendžamin Vudburn.

Vudburn je, pošto je odbitak sa druge stative smjestio u mrežu, postao najmlađi strijelac u istoriji slavnog kluba, oborivši rekord Majkla Ovena.

Marko Grujić dobio je šansu u nadoknadi vremena, kada je zamijenio Divoka Origija.

U drugom meču večeri viđeno je daleko više drame, pošto je Hal tek poslije jedanaesteraca bio bolji od Njukasl Јunajteda – 3:1 (0:0, 1:1).

U regularnih devedeset minuta igre nije bilo pogodaka, a domaći su se našli u teškoj poziciji kada je Diomersi Mbokani u 89. minutu dobio direktan crveni karton.

Gosti su to kaznili poslije osam minuta igre u prvom produžetku golom Mohameda Dijamea, ali je već u sljedećem napadu Robert Snodgras donio izjednačenje, ispostaviće se i penale, svom timu.

DŽondžo Šelvi i Dvajt Gajl promašili su za "Svrake" u prve dvije serije, da bi tačku na očajno šutersko veče stavio Јoan Gufran promašajem u četvrtoj seriji. Aleksandra Mitrovića nije bilo u sastavu Njukasla.

Liga Kup – četvrtina finala:

Hal Siti – Njukasl Јunajted 3:1 (0:0, 1:1)
Snodgras 99 - Diame 98

Liverpul – Lids Јunajted 2:0 (0:0)
Origi 75, Vudburn 81

srijeda:
20.45 Arsenal – Sautempton
21.00 Mančester Јunajted – Vest Hem Јunajted

Izvor: B92