latinica  ћирилица
30/11/2016 |  10:05 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

UKC BL: Napadnuta porodilja stabilno; CЈB: Napadač uhapšen (FOTO/VIDEO)

Nezapamćena drama odigrala se sinoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. 31-godišnji muškarac ušetao je u porodilište i nožem povrijedio 32-godišnju porodilju.
Vesna Ećim - Foto: RTRS
Vesna EćimFoto: RTRS

Iz UKC Banjaluka danas je na pres konferenciji rečeno da je porodilja koju je napao vanbračni suprug u dobrom psihičkom stanju. Što se fizičkih povreda tiče kažu da na desnom dlanu ima malu posjekotinu.

Navode da je napadač u porodilište došao u vrijeme posjete i da se incident dogodio u hodniku porodilišta.

Milan Divjak, šef Službe obezbjeđenja i transporta UKC RS, negirao je da se napad dogodio nožem. Po njegovim riječima, ovaj neželjeni događaj zabilježen je sinoć oko 18.20, a stranka je u posjetu nevjenčanoj supruzi došla u 16 sati, te je sa njom ostao i nakon isteka roka posjete.

Šef obezbjeđenja (Foto: RTRS)

Načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vesna Ećim-Zlojutro rekla je da je razgovarala sa napadnutom porodiljom koja joj je rekla da je i ranije imala verbalnih incidenata sa nevjenčanim suprugom.

Kako su naveli, napadnuta porodilja nedavno se porodila carskim rezom i na svijet je donije trojke, a ima još troje djece.

Iz CЈB Banjaluka RTRS- u je ranije potvrđeno da se napad dogodio oko 18.20 časova i da je nasilnik porodilju posjekao nožem po desnoj ruci. Nakon toga je pobjegao, ali su ga oko 19 časova pronašli i uhapsili policijski službenici Policijske stanice Lauš.

- Nasilnik je lociran u Ulici 12 beba, u neposrednoj blizini zgrade porodilišta. Kada je uočio policiju ponovo se dao u bjekstvo, ali je brzom intervencijom policijskih službenika savladan i lišen slobode, navodi iz CЈB-a.

Nakon hapšenja, nasilnik je pretresen i kod njega je pronađen nož za koji se vjeruje da je korišten u napadu. Nož je oduzet i biće upućen na vještačenje, a 31-godišnjak je sproveden u policijsku stanicu na dalju kriminalističku obradu.

Nasilnik i povređena porodilja su iz opštine Јezero. O svim prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo “Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“, jer je napadač sa žrtvom živio u vanbračnoj zajednici.