latinica  ћирилица
30/11/2016 |  10:49 | Autor: RTRS

BiH i Austrija potpisale Sporazum o saradnji u kulturi i obrazovanju

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc potpisali su u Beču Sporazum o saradnji u oblastima kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.
Adil Osmanović i Sebastijan Kurc - Foto: SRNA
Adil Osmanović i Sebastijan KurcFoto: SRNA

Oni su ocijenili da se ovim sporazumom unapređuje saradnja u kulturi, obrazovanju, nauci, omladini i sportu, te dodatno jačaju postojeći prijateljski odnosi dvije zemlje, što će ujedno doprinijeti približavanju BiH evropskim integracijama, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

"Bogatim kulturnim sadržajima u okviru `Godine kulture BiH-Austrija` još jednom smo potvrdili da kultura ne poznaje granice i gradi mostove, te na najbolji način doprinosi promociji zemlje", istakao je Osmanović.

On je rekao da je potpisivanjem sporazuma krunisana izuzetno uspješna godina za obje zemlje, dodavši da je bogatstvo kulturnih sadržaja u proteklom periodu, u potpunosti opravdalo geslo "da se bolje upoznamo".

Prema njegovim riječima, potpisivanje sporazuma od posebnog je značaja za obrazovanje, jer Austrija daje pogodnosti u ovoj oblasti, što će dodatno doprinijeti i pojačati saradnju obrazovnih institucija dvije zemlje.

Izvor: SRNA