latinica  ћирилица
30/11/2016 |  15:42 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Konstituisane SO Trnovo i Istočni Stari Grad (VIDEO)

I u Trnovu i Istočnom Starom Gradu konstituisane su skupštine opština.
Skupština opštine Trnovo - Foto: RTRS
Skupština opštine TrnovoFoto: RTRS

U Trnovu je novi načelnik iz SNSD-a, a skupštinska većina je okupljena oko Saveza za Trnovo, u Istočnom Starom Gradu i načelnik i skupštinska većina pripadaju SDS-u. 

Skupština opštine Trnovo zbog čestog mijenjanja skupštinske većine gotovo dvije godine bila je u blokadi, čija je posljedica bilo i neusvajanje budžeta u prethodnoj godini. Skupštinska većina okupljena oko SDS-a,kao i opozicija predvođena SNSD-om, tvrde da će ovaj mandat obilježiti odluke koje će donijeti dobrobit ovoj opštini.

- Mi u narednom periodu ćemo nastupati kao klub iz pozicije, radićemo za dobrobit svih građana koji su nas izabrali. Probaćemo da ostvarimo i bolju saradnju sa novim načelnikom, naveo je Nemanja Lučić, predsjednik kluba odbornika Saveza za Trnovo.

- Mislim da će ova skupština raditi u nekom dobrom duhu i harmoniji, pozvao bih svoje kolege da malo više čitaju zakone i da budu korektniji, naveo je Veljko Vlaški, predsjednik kluba odbornika SNSD-a.

Prioritet novog načelnika opštine Trnovo koji dolazi iz SNSD-a jeste zapošljavanje i razvoj turizma.

U opštini Istočni Stari Grad načelnik Bojo Gašanović pozvao je sve odbornike da zajedno sa njim u naredne četiri godine rade na razvoju ove opštine.