latinica  ћирилица
30/11/2016 |  15:51 | Autor: RTRS

Rozberg: Hamilton mi otežao i uljepšao trku

Novi svjetski šampion Formule 1 Niko Rozberg rekao je da je njegov klupski kolega iz Mercesesa Luis Hamilton "jedan od najboljih vozača tog takmičenja".
Niko Rozberg - Foto: AP
Niko RozbergFoto: AP

Rozberg je u nedjelju osvojio svoju prvu šampionsku titulu, pošto je u posljednjoj trci šampionata u Abu Dabiju zauzeo drugo mjesto iza Hamiltona, koje mu je bilo dovoljno za trijumf. Vozači Mercedesa su se tokom cijele sezone smjenjivali na prvom mjestu, a na kraju je Nijemac imao pet bodova više od trostrukog svjetskog prvaka.

"Dugujem nekoliko riječi Luisu. On je jedan od najboljih na svijetu, sigurno jedan od najboljih ikada. Nevjerovatno je napeto trkati se s njim. Mnogo ga pošujem, obavlja neverovatan posao", rekao je Rozberg, prenio je Bi-Bi-Si.

Hamiltonu je za titulu bila potrebna pobjeda u Abu Dabiju, ali i da se Rozberg ne plasira na podijum. Britanac je u završnici usporio trku, kako bi pružio priliku ostalim vozačima da prestignu Rozberga. Rozberg je rekao da nema svrhe raspravljati o tome.

"Poštujem ga jer je tokom godina ostvario dobre rezultate, a u nedjelju se borio do posljednjeg metra. To je mnogo otežalo trku, ali mi je poslije toga bilo i mnogo ljepše", naveo je on.

Rozberg i Hamilton su prijatelji i rivali još od detinjstva, dok su vozili karting, ali su u zategnutim odnosima otkako su postali klupske kolege u Mercedesu.

"Čini mi se da je oduvijek tako, on me je uvijek tijesno pobjedđvao, pa je sjajno što sam uspio jednom i ja da pobijedim", rekao je Rozberg.

Čelnici Mercedesa nisu bili zadovoljni Hamiltonovom taktikom, pošto nije poslušao naređenja iz boksa da ubrza, kako ne bi ugrozio pobjedu. Hamilton je odbacio te tvrdnje, rekavši da pobjeda nije bila ugrožena i da nije uradio ništa nepošteno.

Izvor: B92