latinica  ћирилица
01/12/2016 |  07:58 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

Putin u Federalnoj skupštini- Rusi odbranili nezavisan kurs države (VIDEO)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se danas Federalnoj skupštini .
Putin se obraća (Foto:sputniknews.com) -
Putin se obraća (Foto:sputniknews.com)

Ruski lider je u tradicionalnom obraćanju Skupštini govorio o situaciji u zemlji i osnovnim pravcima unutrašnje i spoljne politike.

Rusija rješava razvojne zadatke u teškim uslovima, ali je njen narod dokazao da je sposoban da odbrani nezavisan kurs svoje zemlje, rekao je Putin.

- Mi moramo da sve te zadatke rješavamo u teškim, neobičnim okolnostima, kao što se često dešava u našoj istoriji. Međutim, ruski narod je još jednom ubjedljivo dokazao da je sposoban da odgovori na teške izazove, da brani i štiti nacionalne interese, suverenitet i nezavisan kurs zemlje - istakao je Putin. On je dodao da se Rusija suočava sa mnogim teškoćama i problemima.

- Ali, imamo povjerenja da ćemo ih savladati jer je naš narod ujedinjen - zaključio je Putin.

Putin je istakao da Rusija ne želi konfrontaciju ni sa kim, već da želi samostalno da gradi svoju budućnost bez tuđih savjeta.

- Nastojimo da osiguramo bezbjednost za sve, a ne za "izabrane" - rekao je ruski predsjednik.

11.13... Putin je svoje obraćanje završio riječima da "kada narod osjeća da je u pravu, on sigurnim koracima ide svojim putem".

11.11... Govoreći o Siriji Putin je rekao da su vojska i mornarica dokazale da mogu efikasno da rade na udaljenim lokacijama.

- Rusija je iskreno spremna da učestvuje u rješavanju svjetskih i regionalnih problema u onim mjestima gdje je to neophodno - rekao je ruski predsjednik.

11.10.... Rusija je spremna za saradnju sa novom američkom administracijom na osnovu poštovanja obostranih interesa. Imamo zajedničku odgovornost za svjetsku bezbjednost - rekao je Putin. On se osvrnuo i na pitanje istočne politike Rusije, rekavši da je ona definisana dugoročnim nacionalnim interesima.

11.00... Rusija je obezbijedila makroekonomsku stabilnost i sačuvala finansijske rezerve. Sve izmjene u ekonomiji moraju biti sprovođene veoma precizno, rekao je Putin.

10.45... U svijetu je u porastu protekcionizam i podižu se trgovinske barijere. Rusija mora aktivnije da se bori za udio u drugim tržištima, rekao je ruski predsjednik i naložio Vladi da napravi plan koji će uključiti period do 2025. godine sa ciljem da se pomogne cjelokupnom poslovnom okruženju.

Prema tradiciji, obraćanju ruskog predsjednika, koje obično traje oko sat, obavezno prisustvuju poslanici oba doma Federalnog sabora i druge zvanice. Gosti Kremlja budu i članovi Vlade, predsjednici Ustavnog i Vrhovnog suda, državni tužilac, predsjednik Centralne izborne komisije, predsjednik Privredne komore, članovi Državnog savjeta, vjerski poglavari i predstavnici Јavne komore Rusije.

Izvor: Agencije