latinica  ћирилица
01/12/2016 |  12:25 | Autor: RTRS

Dodjelom nagrada završen Mostar Film Festival

Nagrada za najbolju žensku ulogu desetog po redu Mostar Film Festivala pripala je Kseniji Marinković za ulogu Vesne u filmu "S one strane", dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen glumac Stjepan Perić za ulogu u filmu "Ministarstvo ljubavi".
Mostar film festival (Foto: bljesak.info) -
Mostar film festival (Foto: bljesak.info)

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu otišla je u ruke mlade glumice Nataše Petrović, za ulogu Katerine u filmu "Lazar" redatelja Svetozara Ristovskog, zbog poetične i nenametljive igre koja je na ekranu, rezultirala uvjerljivošću i iskrenošću.

U ovoj kategoriji nagrađena je i glumica Dijana Vidušin za ostvarenu ulogu u filmu "Ministarstvo ljubavi" za, kako je obrazložio žiri, raskošnu igru koja svojom uvjerljivošću i karakterom govori više od slike.

Nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu ravnopravno se dodijelila Goranu Navojcu za ulogu Mikija u filmu “Lazar“, ''za upečatljivo vajanje lika okorjelog šefa mafije'' te glumcu Muhamedu Hadžoviću za ulogu Gavrila u filmu 'Smrt u Sarajevu' Danisa Tanovića, ''za ostvarenje lika koji uspijeva raspon od 100 godina suptilno prenijeti na uvjerljiv i glumački čvrst način''.

Najboljim debitantom Mostar Film Festivala proglašen je David Todosovski za ulogu Zorana u filmu “Oslobođenje Skoplja“, redateljskog dvojca Rade i Danila Šerbedžije.

Žiri MOFF-a dodijelio je i specijalno priznanje glumcu i redatelju Radi Šerbedžiji, u filmu “Oslobođenje Skoplja“ za, kako su istakli, ''kreaciju koja premošćuje vrijeme i služi očuvanja sjećanja na jedno iznimno umjetničko djelo iz sfere teatra koje je, sada u filmskom obliku, sačuvano od zaborava''.

Na ovogodišnjem Mostar Film Festivalu, koji je počeo 24. novembra, prikazani su filmovi u dječjem, studentskom, dokumentarnom i takmicarskom programu. U sklopu Festivala održana je Masterclass radionica za studente, filmski razgovori sa zanimljivim umjetnicima iz regije te poslovna konferencija o autorskim pravima.