latinica  ћирилица
01/12/2016 |  12:51 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Predstava Dječijeg pozorišta RS zatvara Lutkarske susrete u Beogradu

Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Odisej san o povratku" biće izvedena večeras na svečanom zatvaranju 47. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Malom pozorištu "Duško Radović".
Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Odisej san o povratku" - Foto: RTRS
Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Odisej san o povratku"Foto: RTRS

Dječijem pozorištu iz Banje Luke ukazana je velika čast da predstavom svečano zatvori susrete čija tradicija, sama po sebi ukazuje na značaj i kvalitet ove manifestacije.

Predstava je u martu ove godine otvorila jednu od najveći lutkarskih smotri u svijetu - 10. Lutkarske dane u Izmiru, u Turskoj, a na 18. Međunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu osvijila je Grand Pri, nagradu za najbolju predstavu u cjelini, kao i nagradu za najboljeg reditelja i scenografa.

Predstava "Odisej - San o povratku" već u junu 2017. godine, na poziv Međunarodnog lutkatskog festival "KUKART" zaigraće i u Sankt Peterburgu.

Deset najboljih lutkarskih predstava iz Srbije i to iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Kruševca, Niša i Beograda, uključujući i predstavu iz Banjaluke učinile su da program festivala bude na izuzetnom umjetničkom nivou.