latinica  ћирилица
01/12/2016 |  15:03 | Autor: RTRS

Vučić: Daleko je 2020. godina

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najava šefa srpske diplomatije Ivice Dačića o mogućnosti uvođenja recipročnih mjera za takse za ulazak u EU predstavlja normalnu reakciju jednog ministra spoljnih poslova, ali da su život i ekonomija nešto drugo.
Aleksandar Vučić    (Foto:vesti.rs) -
Aleksandar Vučić (Foto:vesti.rs)

- Daleko je 2020. godina. Vidjećemo šta će biti. Samo nemojte da smetnete s uma jednu stvar - da li hoćete da imamo turiste ovdje, hoćete li da zarađujemo pare? Neko o tome treba da razmišlja - rekao je Vučić novinarima u Valjevu.

Vučić je naveo da će se o toj temi odlučivati za tri-četiri godine, kada se očekuje uvođenje taksi, dodavši da je pitanje ko će o tome da odlučuje.

- To je logična, normalna, pravična reakcija ministra spoljnih poslova, ali život i ekonomija su nešto drugo. Da sačekamo, pa da vidimo. Ne mogu da učestvujem u svakodnevnom dodvoravanju narodu - rekao je Vučić, povodom jučerašnje Dačićeve izjave da će se takse za ulaz u zemlje EU, koje Unija planira da uvede zemljama koje nisu njene članice, razmatrati do 2020. godine i da će premijeru Srbije predložiti uvođenje recipročnih mjera.

Vučić je danas prisustvovao obilježavanju 10 godina uspješnog rada fabrike "Gorenje" u Valjevu, gdje je istakao da se u Srbiji mnogo radi zahvaljujući velikom broju investitora i da će zato kao zemlja polako, ali sigurno, stići i prestići one koji su bili mnogo ispred.

- Zato ćemo dogodine da se borimo za stopu rasta od četiri odsto, a kada svi ostali u Evropi budu imali prosječnu stopu rasta od jedan odsto, mi ćemo četiri puta brže da ih pristižemo. To je ono što treba da radimo u godinama pred nama - rekao je Vučić.

On je napomenuo da u Srbiji u "Gorenju" radi ukupno 2.540 ljudi, a da će biti otvoreno još 300 novih radnih mjesta.

Vlada Srbije i "Gorenje grupa" potpisali su danas Memorandum kojim su predviđene nove investicije od 12 miliona evra i proširenje kapaciteta fabrike.

Izvor: SRNA