latinica  ћирилица
01/12/2016 |  16:31 ⇒ 16:42 | Autor: RTRS

Abu Dabi u Srbiju investira 20 milona evra

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa direktorom kompanije „Mulk Holding“ Šadžijem ul Mulkom o saradnji u oblasti investicija a između ostalog je bilo riječi o investiciji vrijednoj 20 miliona evra, kojom bi se otvorilo novih 100 radnih mjesta u Srbiji.

Nikolić je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i UAE izvanredni i da je ekonomski aspekt te saradnje primjer za čitav svijet, saopštila je Služba predsjednika za saradnju s medijima.

„Vi ste prepoznali Srbiju kao atraktivnu destinaciju za investicije i mi smo veoma zahvalni na tome“, rekao je predsjednik i dodao da su sinergija srpskog znanja, odličnog geografskog položaja i prirodnih bogatstava sa jedne strane, i iskustva, kao i kapitala koji dolazi iz UAE sa druge, recept za uspjeh.

On je dodao da Srbija ima prijatelje u svim dijelovima svijeta. „Mi smo obnavljali stara i uspostavljali nova prijateljstva i ja sam posebno ponosan na iskreno prijateljstvo sa šeikom i narodom UAE“, podvukao je predsjednik Srbije.

Direktor kompanije „Mulk holding“ se zahvalio predsjedniku na podršci i ličnom zalaganju za realizaciju investicije te kompanije i izrazio namjeru da i dalje ulaže u Srbiju.

Multinacionalna kompanija „Mulk holding“, koja zapošljava više hiljada ljudi u 11 zemalja u svijetu, posluje u Srbiji preko firme „Alubond Europe“ u Banatskom Karlovcu od 2010. godine. U proširenje proizvodnje i novi najmoderniji pogon za proizvodnju aluminijumskih kompozitnih panela i izgradnju nove fabrike biće uloženo preko 20 miliona evra i zaposliće novih sto radnika.

Izvor: Sputnik