latinica  ћирилица
01/12/2016 |  20:26 ⇒ 22:51 | Autor: RTRS

Zvezdi samo remi s ekipom Mladosti

Fudbaleri Crvene zvezde neočekivano su remizirali sa ekipom Mladosti 2:2 (1:1), u posljednjem meču 18. kola Superlige Srbije.
Crvena zvezda (Foto:StarSport) -
Crvena zvezda (Foto:StarSport)

Crveno-bijeli su propustili šansu da iskoriste remi Vojvodine i Partizana (0:0), pa su ostali na šest bodova prednosti nad prvim pratiocima na tabeli.

Zvezda je uspjela da preokrene rano vođstvo gostiju iz Lučana, ali nije joj pomoglo ni što je skoro cijelo drugog poluvrijeme imala igrača vipe.

- Imali smo inicijativu, šansi, udaraca, nismo uspjeli da postignemo pogodak. Mladost je zaslužila bod jer je izdržala sa desetoricom igrača. Žao mi je, ali idemo dalje - rekao je trener Zvezde Miodrag Božović.

Zvezda je kontrolisala ritam meča od prvog do poslljdnjeg minuta, ali nije imala rješenje za brze kontre gostiju. To je timu iz Lučana donijelo vođstvo već u 11. minutu preko Saše Јovanovića, ali je u 35. poslije solo akcije izjednačio Dušan Anđelković.

U petom minutu nastavka Mladost ostaje sa igračem manje, isključen je Radomir Milosavljević poslije oštrog starta nad Srđanom Plavšićem, što su crveno-bijeli iskoristili već u sljedećem napadu i preokrenuli pogotkom Petra Orlandića glavom, nakon centaršuta Poletanovića.

Zvezda je tražila gol za potvrdu pobjede, ali je usledio hladan tuš 20 minuta prije kraja. Poslije nove kontre gosti stižu do neočekivanog izjednačenja, a Vladimir Radivojević trese mrežu domaćina.

Domaćin je imao i sedam minuta nadoknade da proba da izbori važnu pobjedu, ali je ipak remizirao, te tek drugi put u posljednjih 11 mečeva ostao bez pobjede.

Zvezda u sljedećem kolu gostuje gradskom rivalu Voždovcu u nedjelju, dok petoplasirana Mladost čeka Metalac u ponedjeljak.

Superliga, 18. kolo:
Crvena zvezda – Mladost 2:2 (1:1)
Anđelković 35, Orlandić 55 – Јovanović 11, Radivojević 69

Izvpor: B92