latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:31 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Sedmo dijete u porodici Gajić iz Gradiške (VIDEO)

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić posjetio je danas u porodilištu gradiške bolnice dvadesetdevetogodišnju Ivanu Gajić koja je rodila sedmo dijete. Ivana i njen suprug Dražen žive u seoskom domaćinstvu u Romanovcima kod Gradiške i oboje su nezaposleni.
Ivana Gajić - Foto: RTRS
Ivana GajićFoto: RTRS

Poslije rođenja sina Slavka, Ivana se osjeća dobro i sa nestrpljenjem očekuje ponovni susret sa svoja četri sina i dvije ćerke. Kaže, nedostaje joj toplina doma i dječija graja.

"Pa znaš kako je kada se navikneš na nešto svaki dan ti je to to i tu nema šta. Јa sam zadovoljna i živi su i zdravi", kaže Ivana Gajić.

"Rodila je muško čedo teško 3 kile i 530 grama, dugo 53 centimetra i porod je protekao u najboljem redu", dodao je ginekolog Dejan Pejić.

U Gradišci je u 2015. godini rođeno 357 djece, a u tekućoj 280. U cilju promocije rađanja u budžetu za iduću godinu planirana su sredstva od 70 hiljada maraka.

"Svakom novorođenčetu doniraćemo poklon bon od 100 konvertibilnih maraka isto tako u nacrtu budžeta imamo jednu solidnu stavku skromnih sredstava od 10 hiljada maraka sa kojima ćemo podržati mlade bračne parove koji se odluče na vještačku oplodnju", izjavio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

Načelnik Adžić je kao prioritet naveo i zaposlenje za oca Dražena kako bi se obezbjedila minimalna sredstva za egzistenciju ovoj devetočlanoj porodici.