latinica  ћирилица
02/12/2016 |  17:25 | Autor: RTRS

Rusija nikad nije i neće izdati svoje saveznike

Potpredsjednik ruske Dume Petar Tolstoj u razgovoru sa čelnicima Demokratskog fronta negirao je bilo kakvo učešće i povezanost države Rusije sa bilo kakvim nedozvoljenim aktivnostima u Crnoj Gori, te naglasio da Rusija nikad nije i neće izdati svoje saveznike.

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević borave u zvaničnoj posjeti Rusiji, gdje su se danas sastali sa Tolstojem.

"Zahvaljujući za posjetu liderima DF-a, Tolstoj je negirao bilo kakvo učešće i povezanost države Rusije sa bilo kakvim nedozvoljenim aktivnostima u Crnoj Gori, posebno naglasivši da Rusija predvodi globalnu borbu protiv terorizma, ulažući ogromne vojne, ekonomske i ljudske resurse u tu borbu", saopšteno je iz DF-a.

Tolstoj je podsjetio da su političari iz DF-a početkom godine dobili snažnu podršku od tadašnjeg rukovodsta Dume, predvođenog Sergejom Nariškinim, i dodao da će novi saziv i novo rukovodstvo Dume imati isti odnos prema DF-u, te da Mandića i Kneževića smatraju za iskrene prijatelje.

"Rusija nikad nije i neće izdati svoje saveznike", poručio je Tolstoj.

Mandić je potpredsjednika Dume upoznao o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori, istakavši da izbori 16. oktobra nisu održani u demokratskom ambijentu.

Knežević je, govoreći o nedavno završenim izborima, upoznao Tolstoja o kampanji DF-a i političkim programom baziranim na organizovanju referenduma o članstvu Crne Gore u NATO, ukidanju sankcija Rusiji i povlačenju odluke o priznanju samoproglašenog Kosova.

Lideri DF-a su od Tolstoja zatražili podršku u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za takozvani državni udar, posebno zbog medijskih navoda da su glavni organizatori dvojica Rusa koji su navodno pripadnici bezbjednosnih struktura, navodi se u saopštenju.