latinica  ћирилица
25/12/2016 |  11:20 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

Telegrami saučešća iz Republike Srpske ruskom predsjedniku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom avionske tragedije u Rusiji.
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

"Povodom teške avionske tragedije, pada aviona Ministarstva odbrane Rusije, u kojoj su živote izgubili ruski državljani, porodicama nastradalih, svim građanima Ruske Federacije i Vama lično u ime građana Republike Srpske i svoje lično ime upućujem izraze najdubljeg saučešća", napisao je predsjednik Dodik u telegramu saučešća.

On je rekao da je sve građane u Republici Srpskoj duboko potresla tužna vijest o ovoj strašnoj nesreći i pogibiji velikog broja ruskih državljana, koji predstavlja nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, ali i za čitavu Rusiju, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najiskrenijeg saučešća zbog bola koji ih je zadesio", navedeno je u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu povodom avionske nesreće u Rusiji.
"Sa iskrenom tugom i žalošću sam primila vijest o tragičnoj avionskoj nesreći koja se desila u Rusiji. Građani Republike Srpske istinski saosjećaju sa porodicama nastradalih i svi zajedno izražavamo nadu da će se uzroci nesreće što prije otkriti", ističe se u telegramu.

Cvijanovićeva je, u ime Vlade Republike Srpske, i svoje ime, uputila izraze najdubljeg saučešća Medvedevu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Transportni avion ruske vojske srušio se u Crno more sa 93 putnika i člana posade koji su bili na putu ka Siriji i najvjerovatnije nema preživjelih.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas predsjedniku Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslavu Viktoroviču Volodinu, poslanicima Federalne skupštine, ruskom narodu i porodicama stradalih izraze iskrenog žaljenja povodom tragične avionske nesreće.

Čubrilović je u telegramu saučešća upućenom posredstvom ambasade Ruske Federacije u BiH izrazio saučešće prijateljskom narodu Rusije zbog tragičnog gubitka članova čuvenog hora "Aleksandrov", koji je slavu te zemlje i ruskog naroda pronosio širom svijeta.

"Građane Republike Srpske duboko je potresla tužna vijest o pogibiji umjetnika svjetske slave, koji su pjevali i pjesme na srpskom jeziku, pokazujući na taj način prijateljstvo i poštovanje prema srpskom narodu", navodi se u Čubrilovićevom telegramu.

Transportni avion ruske vojske srušio se u Crno more sa 92 putnika i člana posade koji su bili na putu ka Siriji, a u nesreći je stradao i veliki broj pripadnika ruskog Ministarstva odbrane, novinara i posada aviona.