latinica  ћирилица
25/12/2016 |  15:40 ⇒ 26/12/2016 | 07:25 | Autor: RTRS

Trebinje uoči presude za ubistvo kik boksera – čekamo pravdu za Marka (VIDEO)

Sutra će u banjalučkom Okružnom sudu biti izrečene presude osumnjičenim za monstruozno ubistvo Marka Đerića iz Trebinja. Trebinjci očekujci najstrožije kazne.
Suđenje za ubistvo Marka Đerića - Foto: RTRS
Suđenje za ubistvo Marka ĐerićaFoto: RTRS

Ubistvo dvadesetčetvorogodišnjeg sportiste iz Trebinja uznemirilo je i na noge podiglo javnost. Zbog sumnje i nepovjerenja u trebinjsko pravosuđe porodica je tražila da slučaj preuzme tada Specijalno tužilaštvo u Banjaluci. Dug sudski proces stigao je do kraja.

Trebinje čeka pravdu za Marka Đerića. Nakon 19 mjeseci, očekuju da će Miljan Ratković, Darko Pikula i Radovan Andrić biti proglašeni krivim za ubistvo.

- Očekujem maksimalnu kaznu koja je propisana za ovo krivično djelo Tužilaštvo dokazalo neospornu krivicu za svu trojicu, kaže Slobodan Đerić, otac ubijenog Marka Đerića.

Republički tužilac Miodrag Bajić u završnoj riječi zatražio je da svi optuženi budu proglašeni krivim. Tvrdi da su izneseni brojni dokazi i da je povod za ubistvo bio sukob Đerića sa Pikulom i Ratkovićem.

Odbrana je tražila oslobađajuću presudu jer smatra da dokaza nema i da je izjava ključnog svjedoka tužilaštva Rajka Bovana, kome je dat imunitet, suprotna sa svim dokazima. Prijatelji porodice Đerić dileme nemaju.

Milisav Pikula, otac Daka Pikule koji je u ovom procesu označen za organizovanje i planiranje zločina, sudija je Okružnog suda u Trebinju. To je bio jedan od osnovnih razloga za sumnju u trebinjsko pravosuđe.

Dvadesetogodišnji Marko Đerić ubijen je 24 maja 2015. godine u sačekuši sa više hitaca ispaljenih u leđa ispred zgrade u kojoj je živio. Ratković je označen za direktnog izvršioca zločina, Pikula za organizovanje i planiranje zločina a Andrić za pomaganje.