latinica  ћирилица
31/12/2016 |  11:28 ⇒ 14:06 | Autor: RTRS

Novogodišnje čestitke zvaničnika

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je svim građanima Republike Srpske srećnu i uspješnu Novu 2017. godinu.
Nova godina (Foto:Sputnik/ Vladimir Pesnya) -
Nova godina (Foto:Sputnik/ Vladimir Pesnya)

"Iza nas je jedna teška godina u kojoj smo uložili maksimalne napore da očuvamo suverenitet i nadležnosti Republike Srpske, da pravnim i demokratskim sredstvima odbranimo pravo da slavimo Dan Republike, da izvršimo reforme i približimo se Evropskoj uniji čuvajući ekonomsku stabilnost Republike Srpske. Radili smo to uz podršku građana Republike Srpske, najbolje što smo mogli i znali", naglasio je Čubrilović.

On je izrazio želju da 2017. godina građanima Srpske donese poboljšanje standarda, otvaranje novih radnih mjesta i bolju budućnost mladim ljudima.

"Svi zajedno moramo da gradimo ovu zemlju za sebe i svoju djecu. Јavno dobro i opšti interes treba da nadvlada lične interese. Tek tada ćemo svi zajedno krenuti ka prosperitetu i uspjehu. Samo sa više rada i požrtvovanja, sa više odgovornosti i ideja stvorićemo bolje društvo za sve nas", naglasio je predsjednik NSRS u novogodišnjoj čestitki.

On je izrazio nadu da će 2017. godina biti bolja i uspješnija od godine za nama, ističući da Republika Srpska ima dovoljno kapaciteta da odgovori na sve izazove.

Čubrilović je izrazio uvjerenje da će Narodna skupština i u 2017. godini nastaviti da ispunjava svoje Ustavom definisane nadležnosti, da donosi reformske zakone i druge akte i iznalazi najbolja rješenja u interesu Republike Srpske i njenih građana.

"Želim Vam da praznike provedete u sreći, veselju i u društvu bližnjih. Želim da u godini koja dolazi ostvarite lični i porodični uspjeh. Svim građanima želim srećnu i uspješnu Novu 2017. godinu", poručio je Čubrilović u novogodišnjoj čestitki građanima Republike Srpske.

Čestitke građanima Srpske uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Čestitku povodom Nove godine uputio je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

"Svim građanima želim srećnu i uspješnu 2017. godinu. Prvenstveno bih svima poželio zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, i da svi zajedno u Novoj godini pokažemo više tolerancije, strpljenja i međusobnog razumijevanja", navodi se u Ivanićevoj čestitki.

Ivanić je poželio da predstojeća godina bude bolja od prethodne.

"Ni Nova godina neće biti laka, ali vjerujem da će političari, ako se svi zajedno potrudimo, uspjeti da vrate fokus na teme koje se tiču budućnosti, a ne prošlosti. Očekujem i nadam se da ćemo svi zajedno raditi na temama koje se tiču poboljšanja životnog standarda, sa što manje političkih trzavica, kako bismo u interesu građana uplovili u stabilnije i mirnije razdoblje", navodi se u novogodišnjoj čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.