latinica  ћирилица
05/01/2017 |  11:40 | Autor: RTRS

Lindzi Von za desetak dana na stazi?

Američka skijašica Lindzi Von najvjerovatnije će se vratiti na skijališta 14. i 15. januara u Altenmarktu, izjavio je juče u Zagrebu direktor američke skijaške reprezentacije Patrik Riml.

Rekorderka po broju pobjeda u svjetskom kupu 11. novembra na treningu je slomila desnu ruku zbog čega je morala da obavi operaciju.

Lindzi je počela da trenira ove sedmice, dok već sljedeće ima u planu da putuje u Evropu gdje bi nastupila u Svjetskom kupu, prenosi STA.

Na austrijskom skijalištu "Altenmarkt-Zauchensee" 14. i 15. januara su na rasporedu spust i kombinacija. Lindzi Von se povrijedila na jednom od treninga u Koloradu, a "stradala" joj je desna ruka.

Povreda desne nadlaktice je bila toliko ozbiljna da je hitno prevezna u bolnicu i odmah joj je urađena hirurška intervencija.

Nakon operacije Vonova je na društvenim mrežama objavila jezive fotografije na kojima se vidi da ruka nije u nimalo zavidonom stanju.

Von, četverostruka pobjednica Svjetskog kupa, nije nastupila od februara 2016. godine, kada je zbog povrede koljena morala da završi sezonu.

Ona je tada tokom trke u Andori nezgodno pala i slomila kost u koljenu.

Izvor: Agencije