latinica  ћирилица
05/01/2017 |  13:31 | Autor: RTRS

Mitrović osudio poruke bošnjačkih udruženja o 9.januaru

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je danas da porodice srpskih žrtava iz proteklog rata najoštrije osuđuju namjere i postupke bošnjačkih udruženja koja ponavljaju morbidne poruke o 9. januaru – Danu Republike.
Nedeljko Mitrović - Foto: SRNA
Nedeljko MitrovićFoto: SRNA

"Pitamo ih zašto ne govore o 1. martu danu koji je uveo narode u građanski rat sa velikim posljedicama i radi koga i danas osjećamo bol i traumu?", kaže Mitrović.

On je napomenuo da porodice srpskih žrtava nikada nisu upućivale poruke pominjući lidere bošnjačkog naroda, koji su pokrenuli ratna dešavanja, a nisu procesuirani za ratne zločine, saopšteno je iz Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

"To što nisu procesuirani za ratne zločine ne znači da zločini nisu počinjeni i da za njih nisu odgovorni, posebno jer su imali i imaju pomoć Haškog tribunala, Suda i Tužilaštva BiH", ističe Mitrović.

On je naveo da su porodice srpskih žrtava spremne, uprkos svemu, da učine prvi korak radi budućnosti djece i u ime pomirenja.

"Tražimo da prije nego prihvate da učestvuju u opštoj hajci na institucije međunarodno priznatog entiteta pomisle i na sapatnike iz srpskog naroda, jer žrtva je jednaka bez obzira kojem narodu pripada, a ne da upućuju sramne poruke porodicama koje još nisu pronašle posmrtne ostatke najmilijih", rekao je Mitrović.

Izvor: SRNA