latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:02 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Pogledajte jednu od najvećih zastava Srpske u Krupi na Vrbasu (FOTO)

Mještani banjalučke mjesne zajednice Krupa na Vrbasu, u suret danu Republike, postavili su iznad kanjona Vrbasa zastavu Republike Srpske dužine devet i širine šest metara.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

Јedan od inicijatora ove akcije Miodrag Vuković, kaže da je namjera samoorganizovanih građana Krupe na Vrbasu, uz podršku svih koji su čuli za ovu ideju, bila da Dan Republike Srpske dočekaju dostojanstveno kako to dolikuje ovom velikom prazniku.

Zastava Republike Srpske u Krupi na Vrbasu (Foto: RTRS)

- S tim u vezi, planirali smo i na kraju realizovali postavljanje zastave Republike Srpske u mjestu Krupa na Vrbasu na prirodnom uzvišenju iznad kanjona Vrbasa i putne komunikacije Banjaluka-Mrkonjić Grad na tzv. "Maloj Kuli". Osim osnovne namjere obilježavanja Dana Republike namjera nam je bila da pokažemo jedinstvo stanovnika- ne samo Srba, jer moram reći da smo dobili podršku i jednog dijela nesrpskog stanovništva Republike Srpske - i privrženost stanovnika ovom prazniku, kao i da pokušamo oboriti svojevrsni rekord u veličini postavljene zastave čije su dimenzije impozantnih 9h3 metra - rekao je Vuković.

Postavljena zastava Republike Srpske u Krupi na Vrbasu (Foto: RTRS)

Vuković napominje da namjera postavljanja obilježja Republike Srpske nije bila vrijeđanje bilo kojeg građanina Srpske.

Mještani Krupe na Vrbasu postavili zastavu Republike Srpske dugačku 9x6 metara (Foto: RTRS)

-  U finansiranje ovog projekta učestvovali su gotovo svi stanovnici Krupe ali i mnogi drugi širom Republike Srpske, tako da ćemo dio neutrošenih novčanih sredstava iskoristiti u dobrotvorne svrhe - ističe Vuković.