latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:25 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Bijeljina: Boračka organizacija podijelila pomoć za 50 boraca i RVI (VIDEO)

Boračka organizacija Grada Bijeljina podijelila je pomoć za 50 demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca. Sredstva za ovu pomoć obezbijedila je Gradska uprava Bijeljine.
Bijeljina - podjela pečenica - Foto: RTRS
Bijeljina - podjela pečenicaFoto: RTRS

Dušanka Stojanović iz sela Ruhotina, supruga je poginulog borca. Sa dvoje odrasle djece živi na skromnom porodičnom imanju, a jedini prihod im je porodična penzija i invalidnina.

"Ova pomoć nam mnogo znači, pošto smo porodica pogunulog borca i imam dvoje nezaposlene djece. Mnogo su nas obradovali jer su nam izašli u susret pred božićne i novogodišnje praznike i mnogo im hvala", rekla je Stojanovićeva.

Mjesne boračke organizacije izabrale su u svojim sredinama najsiromašnije demobilisane borce i porodice poginulih boraca da bi im, uprkos teškim uslovima života, pomogli da predstojeće praznike provedu dostojanstveno.

Na području Bijeljine živi oko 20.000 demobilisanih boraca. U Gradskoj boračkoj organizaciji kažu da pokušavaju da pomoć usmjere tamo gdje je najpotrebnije.

"Nemamo evidenciju jer je stvarno veliki broj ljudi koji je socijalno ugrožen, Naravno da su ugroženi svi borci koji nemaju stalno zaposlenje. Znamo da borac dobija 10 maraka mjesečno ili 120 maraka godišnje, ali mi ne možemo obezbijediti pečenice za 20.000 ljudi, već svake godine vršimo odabir", istakao je predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stojanović.

Nezaposlenost je najveći problem demobilisanih boraca. Boračka populacija u Bijeljini uglavnom je stambeno zbrinuta, a do kraja godine planirano je da se obezbijedi krov nad glavom za još tridesetak porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.