latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:30 ⇒ 17:08 | Autor: RTRS

Prijedor: Prijem kod gradonačelnika povodom Dana Republike (VIDEO)

Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. januara, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za predstavnike Boračke organizacije, porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora i rezervnih vojnih starješina.
Prijedor: Prijem kod gradonačelnika - Foto: RTRS
Prijedor: Prijem kod gradonačelnikaFoto: RTRS

Tokom odbrambeno otadžbinskog rata za Republiku Srpsku život je dao 671 borac iz prijedorskih ratnih jedinica. Iz prijedorske Boračke organizacije poručuju da je očuvanje Srpske dug prema palim borcima, a dok je boraca i Srba, obilježavaće se i Dan Republike.

"Boračka organizacija će slaviti i proslavljati Dan Republike Srpske dok god postoji ijedan Srbin na ovim prostorima. Mi ovu manifestaciju nastavljamo obilaskom porodica, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca", rekao je Zoran Predojević, predsjednik Boračke organizacije Prijedor.

Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora poželjela je svim članovima, svim borcima koji su bili učesnici u ovom ratu i svim građanima Prijedora srećne božićne, novogodišnje praznike, a posebno Dan Republike.

Povodom Dana Republike, u Gradskoj upravi organizovan je prijem za boračke kategorije. Tom prilikom podsjetili su se na vremena koja su iza njih.

"Razgovarali smo o svim temama, međusobno čestitamo jedni drugima Dan Republike i kojeg ćemo obilježavati na način kako smo ga i do sada obilježavali", istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Grad Prijedor u skladu sa mogućnostima obezbjeđuje pomoć najugroženijim pripadnicima boračkih kategorija, a tako će biti nastavljeno, kako je rečeno, i u narednom periodu.