latinica  ћирилица
05/01/2017 |  17:15 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Petrović: Neophodna kontrola utroška sredstava

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je kontrolu utroška sredstava u svim organizacijama s ciljem onemogućavanja da neko dobije pet vrsta pomoći, a neko nijednu.
Luka Petrović - Foto: SRNA
Luka PetrovićFoto: SRNA

On je rekao da ubuduće neke porodice neće dobijati više vrsta pomoći, kao što je to do sada bio slučaj, napominjući da će, ukoliko se utvrdi da su nezasluženo dobijane, ta pomoć biti ukinuta.

"Racionalizacija troškova ne znači samo štednju. Želimo da izvršimo kontrolu utroška sredstava u svim organizacijama, kao što su Agrarni fond, Fond solidarnosti, Gradska uprava, Udruženje penzionera, Boračka organizacija, nevladin sektor i neki drugi kolektivi koji daju novac, kao i da uspostavimo konekciju sa Zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalni rad", rekao je Petrović danas na prijemu za novinare.

Prema njegovim riječima, da bi se Trebinju pomoglo da se brže razvija u svim sektorima, za dva do tri mjeseca biće organizovana investiciona konferencija na kojoj se očekuje prisustvo značajnih privrednika iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i dijaspore.

Petrović je rekao da je danas razgovarao sa predstavnicima Evropske investicione banke o realizaciji kreditnog zaduženja za projekat "Vodovod i kanalizacija za grad Trebinje", čime će dalekosežno biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja cijelog grada.

On je napomenuo da u sljedećih 30 godina neće biti potrebno raditi na novim instalacijama, već samo na zamjeni dotrajalih instalacija vodovodnog sistema.

"Razgovarali smo o realizaciji posljednje, treće komponente vodovoda i kanalizacije, i uputili zahtjeve za promjenu projektnog plana i izmjenu načina finansiranja, tako da ova komponenta bude proširena sa instalacijama kroz trup nove obilaznice Trebinja", rekao je Petrović.

On je napomenuo da će na ovaj način biti riješeno kvalitetno vodosnabdijevanje gornjih zona Polica, Gučine, te urađeno alternativno napajanje industrijske zone sa jedne strane i sa druge strane vodosnabdijevanje Prljače, Banjevaca i Podgljivlja, oko i iznad magistralnog puta buduće obilaznice.

Na prijemu je Petrović istakao dobru saradnju sa medijima koji djeluju na području grada Trebinja

Izvor: SRNA