latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:04 | Autor: RTRS

Banjaluka: Privremena zabrana rada 9. januara na nekoliko lokacija

Na području Banjaluke na Dan Republike 9. januara neće raditi poslovni prostori i ugostiteljski objekti u Robnoj kući "Boska" i u Aleji Svetog Save, a biće zabranjeno i točenje alkoholnih pića u više ulica, saopšteno je iz Gradske uprave.
Grad Banjaluka - Foto: RTRS
Grad BanjalukaFoto: RTRS

U Aleji Svetog Save neće raditi poslovni prostori i ugostiteljski objekti od raskrsnice sa Ulicom Gundulićeva do raskrsnice sa Bulevarom vojvode Petra Bojovića.

Odluku o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i točenja alkoholnih pića donio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Točenje alkoholnih pića zabranjeno je u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića - od raskrsnice sa Ulicom Tržnička i Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika, te u ulicama Olimpijskih pobjednika, Milana Tepića, Kninskoj i Marije Bursać, Јevrejska, Gajeva, Ivana Franje Јukića, te u Ulici Veselina Masleše do raskrsnice sa Ulicom Srpska, iz smjera Trga Krajine.

Zabrana točenja alkoholinih pića odnosi se i na park "Petar Kočić" - "Staklenac".

Privremena zabrana biće na snazi do ponoći 9. januara.

Radojičić je ovu odluku donio na zahtjev Štaba akcije "Dan Republike 2017" Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji je zadatak da obezbijedi nesmetano održavanje proslave Dana Republike.

Kontrolu će vršiti Odjeljenje za inspekcijske poslove i Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave uz asistenciju pripadnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Izvor: SRNA