latinica  ћирилица
06/01/2017 |  12:55 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Obustava saobraćaja na auto-putu kod Niša, lančani sudar - 22 povrijeđeno (FOTO/VIDEO)

Zbog loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju na auto-putu Beograd–Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je saobraćaj u oba smjera.
Sudar na izlazu iz Niša (Foto: Twitter) -
Sudar na izlazu iz Niša (Foto: Twitter)

Dio saobraćaja se preusmjerava starim putem preko Aleksinca. Na izlazu iz grada kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, u kome je učestvovalo oko 40 vozila, javlja dopisnik RTS-a. Povrijeđene su 22 osobe među kojima ima najmanje šestoro djece. Vanredna situacija u Aleksincu.

Otvorena je traka auto-puta ka Skoplju, a u Aleksincu je proglašena vanredna situacija. Ne zna se do kad će saobraćaj na auto-putu biti u prekidu, snijeg i dalje pada uz jak vjetar.

Ujedno po nalogu ministra unutrašnjih poslova više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije upućeno kako bi pomogli u izvlačenju putnika i automobila. Oprmeljeni su neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

https://www.rtrs.tv/_FOTO/nwz/0945/094520.jpg

U Urgentni centar u Nišu primljeno je 22 pacijenta posle lančanog sudara i u toku je dijagnostika.

Nakon sudara na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći, a svi povrijeđeni su prebačeni u Urgentni centar u Nišu.

Snijeg i vjetar prave probleme vozačima. Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe "Puteva Srbije" pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu kako bi se saobraćaj normalizovao.

Snijeg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je rekao šef niškog štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snijega na kolovozu.

"Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vjetrom. Na pojedinim dionicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja", izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim riječima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim dionicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi, tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snijegu.

Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vjetar ne stane.

Dodao je da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.

"Ekipe ЈKP 'Medijana' od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema", rekao je Dimitrijević.

Sudar kod Niša (Foto: Twitter)

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snježnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov apelovao je na sve vozače, da zbog loših vremenskih uslova, bez preke potrebe ne kreću na put, a da oni koji se na putovanje ipak odluče koriste neophodnu zimsku opremu.

Snijeg koji neprestano pada od sinoć zavejao je i pojedina sela u okolini Pirota a njihovi stanovnici za sada nemaju problema sa snabdijevanjem strujom i životnim namirnicama, izjavio je koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov.

Rekao je da su ekipe Јavnog preduzeća "Komunalac" na terenu i da čiste gradske ulice, trgove i mostove kao i puteve ka zavejanim selima.

Prema njegovim riječima, stanovnicima tih sela obezbijeđena je zdravstvena zaštita.

Izvor: RTS